Archief

2013

Minister President Neves met de minister van cultuur en directeur van Cabo Verde Investimentos
Minister President Neves met de minister van cultuur en directeur van Cabo Verde Investimentos

Juli 2013

 

 

Bezoek minister president van Kaapverdie

 

Alice Fortes voorzitter van Bons Negocios! prexenteerde  5 juli een netwerkmeeting met de minister president Jose Maria Neves van Kaapverdie. Samen met een handelsmissie kwam hij naar Nederland om informatie te verstrekken over het handelsklimaat in Kaapverdie voor buitenlandse investeerders. De zaal zat vol met het Nederlandse bedrijfsleven en ondernemende Kaapverdiaanse migranten in Nederland. Sectoren als toerisme maar ook transport en cultuur blijven favoriete investerings sectoren. Meer info over investeren in Kaapverdie op http://www.cvinvest.cv/index.php/pt/negocios-2 .

 

 

 

 

ONIO Project afgerond

 

Donderdag 27 juni werd het ONIO project afgerond bij de Desso Fabriek te Waalwijk. 23 Deelnemers o.a. van ROC Scalda, ROC West Brabant, Albedacollege, A12,Da Vinci college, Koning Willem I College, Nordwin college , Deltion , Helicon, en Prinsentuin waren aanwezig op een dag die in het teken stond van International Ondernemen en de Cradle to Cradle theorie. Ben Nienhuis presenteerde de resultaten van het ONIO  project. Binnen de groep bleek er interesse in diverse trajecten en methodes die het ONIO project ontwikkeld had: 

  •  de opleiding International Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen  (IMVO )
  •  volwassenen educatie (agrarisch) ondernenen je land van herkomst
  •  projectweken
  •  business games

 

In het nieuwe schooljaar 2013 - 2014 zullen er door ONIO partners waaronder Bons Negocios! op een aantal boven genoemde ROC's inclusief het Wellant College en ROC Flevoland activiteiten en vernieuwingen zoals internationalisering, aantrekken van nieuwe doelgroepen en project onderwijs ondersteunen.

 

 

Juni 2013 Prepare to Launch

 

Ruim 80 Angolezen en 30 vertegenwoordigers vanuit het Nederlandse bedrijfsleven waren aanwezig op de Angola Special als georganiseerd door IntEnt en Agentschap NL. Bons Negocios! presenteerde samen met Eye4Professionals en Maatwerk bij Terugkeer de workshop " Prepare to Launch".  Tips en tools om je te kunnen voorbereiden op een start in Angola als werknemer of ondernemer. Meer informatie vind u bij Lopende projecten in het linker menu.

 

 

Mei 2013  Aftrap TRQN groot succes!

 

Meer dan 70 deelnemers waren aanwezig bij de aftrap van het TRQN III programma van het IOM voor Kaapverdie bij de Casa Cultura te Rotterdam.

 

Voor hoger opgeleide of zeer ervaren vaklieden met Kaapverdiaanse roots in Nederland bestaat er de mogelijkheid om 3-6 maanden te werken in Kaapverdie. Het IOM heeft een project Temporary Return of Qualified Nationals die dat financiert. Naast reiskosten en verzekeringen krijg je een ruime maandelijkse vergoeding waarmee je je verblijf en/of je vaste lasten in Nederland kunt betalen. . Meer informatie vind je op de site van het IOM, maar om meer secifieke vragen meld je je via info@bonsnegocios.nl

 

 April 2013

 

5 April 2013 Een groep van 50 HRO HBO Ad Ondernemen en 50 Albeda MBO IBS studenten participeerden in een netwerkevent om hun business- en exportplannen te uitwisselen. Op de HRO, Pieter de Hooghweg in Rotterdam waar studenten  Ad Ondernemen een presentatie verzorgden was er doormiddel van speeddaten sprake van 100% interactie. De MBO studenten maakten afspraken voor advies bij de uitwerking van hun plannen. De HBO studenten zullen binnenkort afstuderen en zijn bereid hun kennis en netwerk te delen met de MBO-ers. Tijdens de borrel na afloop waren ONIO partners van het Albeda, Bons Negocios! en IntEnt aanwezig om hun internationale ervaringen te delen met geïneteresseerde studenten.