Archief

2014

 

Succesvolle missie naar Guinee BissauBissau, 13-18 oktober 2014 organiseerde Bons Negocios! een missie voor migranten naar Guinee Bissau. Zij werden ondersteund door de Nederlandse Ambassade warm ontvangen op de diverse ministeries en op het Nederlandse Consulaat. Guinee Bissau staat open voor en ondersteunt terugkerende migranten. Het land biedt vele mogelijkheden tot investeren. Maak een afspraak met onze adviseur Addie Bom voor meer info via addie@bonsnegocios.nl .

 

Kansen in de land- en tuinbouw op KaapverdieDownload nu op de link hieronder de nieuwste gids betreft kansen in de land- en tuinbouw op de Kaapverdische eilanden.

 

http://senegal.nlambassade.org/binaries/content/assets/postenweb/s/senegal/nederlandse-ambassade-in-dakar/agrogids-versie-13-10-14.pdf

 

Bijeenkomst Doing Business in Guinee Bissau

Bons Negocios! organiseerde op zaterdag 6 september een bijeenkomst in Rotterdam enthousiaste migranten met interesse in doing business in Guinee Bissau. De opening door Evi Simoes (dag voorzitter) werde gevolgd door achtereen volgens  Ben Nienhuis en Maria  Doing Business in PALOP Afrika.  Daarna een update uit Bissau en programma Missie naar RGB in oktober door Addie Bom. De middag werd afgesloten met een Netwerk borrel.

 

Dag voor Land- en Tuinbouw. 21 Juni organiseerdeBons Negocios! i.s.m. Agriynamics en het Wellant College MBO Aalsmeer de 2e dag voor Land- en Tuinbouw voor Migranten. Migranten konden doormiddel van het volgen van diverse workshops kennis nemen van o.a. groenten- en bloementeelt, melkveehouderij, pluimvee, voedselgewassen, zeepproductie. Meer dan 50 deelnemers en 7 workshopleiders konden terugblikkken op een bijzonder leerzame dag waar met name werd nagedacht aan het opzetten van projecten in rurale gebieden in het land van herkomst.

 

Missie naar Kaapverdie. Van 17 t/m 22 februari  en tevens van 17 t/m/ 23 oktober organiseerde Bons Negocios! een startersmissie naar Kaapverdie. 6 Aspirant ondernemers maakte kennis met de Kaapverober diaanse instanties en reeds gestarte bedrijven van oud deelenmrs aan missies van Bons Negocios! en IntEnt.

 

Emigratie beurs. Bons Negocios! deed meee aan de emaigratie in Houten op 8 en 9 februari. Meer dan 50 informatie verzoeken bereikte onze stand waar wij de geintresseerden konden helpen met info over Angola, Brazile en Kaapverdie.