BONS NEGOCIOS!

40 jaar business in Guinee Bissau

Jan van Maanen (Arnhem, 1948) trok in 1971 met de Stichting Nederlandse Vrijwilligers (SNV) naar Nigeria. In 1978 werd bij benoemd tot coordinator van het SNV programma in Guinee-Bissau. Hij zou uit dat land nooit meer weggaan. Na vier jaar besloot hij en zijn vrouw in het socialistische Guinee-Bissau te blijven en in zaken te gaan. Zijn bedrijf MAVEGRO¬Ě was een onmiddellijk succes. Containers vol met goederen die relevant waren voor ontwikkelingsprojecten arriveerden in de haven van Bissau. In 1987 werd hij door de Britse Ambassade in Dakar aangesteld tot Brits Honorair Consul. In 2001 deed ook de Nederlandse Ambassade dat (twee honorair consulaten verenigd in een persoon komt vaker voor). In dit boek omschrijft hij zijn belevenissen en ontmoetingen als Honorair Consul met de Bissau-ers en Europeanen op vaak humoristische maar soms ook ontroerende wijze. Door zijn pakkende schrijfstijl ben je iedere keer weer benieuwd naar de volgende bladzijde en naar het volgende hoofdstuk. Dit boek is een spiegel van herkenning voor iedereen die in Afrika heeft gewerkt en gewoond.

 

Het is te bestellen door een bedrag EUR 18,85 (EUR 14,95 voor het boek plus EUR 3,90 verzendkosten) over te maken naar J.G. van Maanen. NL05INGB0657799610. Vermeld bij de overmaking je adres en het komt per post naar je toe.

Je eigen bedrijf in Kaapverdië

Er is een update van het boekje "je eigen bedrijf in Kaapverdië" bestemt voor het midden en klein bedrijf en particulieren die interesse hebben in het ondernemen in Kaapverdië.

Het belangrijkste is dat er nu in de contaten nu verwezen wordt naar Pro-Empresa. Dit is de opvolger van ADEI de locale organisatie voor business development.

Niet verandert is onze samenwerking met het Instituto de Communidades. We raden migranten altijd eerst met ons contact persoon , Paulo Medina, contact op te nemen voor zij hun orientatie missie naar Kaapverdië plannen.

Voor het boekje dat gratis als pdf te verkrijgen is stuurt u ons een verzoekje per mail.