BONS NEGOCIOS!

Kom naar de Emigratiebeurs

13 en 14 Februari kunt u Bons Negocios! wederom vinden op de emigratiebeurs te Houten.

Locale overheid (gemeenten en provincies), financieel specialisten, adviseurs, cultuur- en taalinstituten, ontwikkelingsorganisaties, aanbieders bedrijfsonroerendgoed en projectontwikkelaars bieden kansen aan de ondernemer die letterlijk de grenzen van zijn ondernemerschap wil verleggen.
Over investeren, uitbreiden, ondernemen of vestigen. Met vele mogelijkheden in het buitenland voor de ondernemer en zijn bedrijf. Met stappenplan en persoonlijk advies.

Beurslocatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten T +31(0)30-6349100
www.expohouten.nl

Tijiden: 10:00h -17:00h

Voorlichtings- en Informatieavond Guinee-Bissau

Missie RGB 2014
Missie RGB 2014

De voorlichtings- en informatie avond is voor ALLE Guinee-Bissauers die in Nederland en omringende landen wonen en zeer zeker bestemd voor ‘Migranten’ uit Guine-Bissau en hun mogelijke Partners uit het MKB in Nederland die plannen hebben voor Projecten en Investeringen in Guine-Bissau.

 

Avond programma :

  • Verslagen van eerdere starters missies
  • Informatie over eerder opgerichte ondernemingen
  • Ervaringen van eerder vertrokken Migranten
  • Presentatie “Hoe kan ik mijn onderneming in Guiné-Bissau starten”
  • Uitwisseling en kennismaking met ondernemers en Migranten

 

Datum :          Woensdag 9 Dec. 2015

 

Locatie :         van Lennepstraat 280, Spangen Rotterdam

 

Aanvang:      19.30 uur

Reunie Cursus Agro Toerisme "Mindelo Underground"

Missie RGB 2014
https://www.facebook.com/events/1193293877354416/

Een aantal deelnemers aan de cursus Agro Toerisme die Bons Negocios! organiseerde in Kaapverdië en Guinee Bissau dit jaar zullen aanwezig zijn op Mindelo Underground 20 November 2015 van 16:00-02:00h.

Wilt u hen zien en spreken kom dan ook naar dit event in de Aloha Bar Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam.

 

Geslaagde Cursus Agroturismo

Deelnemers werden gecertifieerd op de Hotelschool
Deelnemers werden gecertifieerd op de Hotelschool

Deelnemers: super interessant!

 

Dit najaar organiseerde Bons Negocios! in Kaapverdie voor het eerst in samenwerking met ADEI , de Hotelschool en het centrum voor voedsel verwerking een "Summer school" .

Het programma bestond uit een week intensieve training rondom de thema's duurzaam toerisme , voedsel verwerking en ondernemerschap gevolgd door een week van individuele begeleiding en marktonderzoek.

Het programma stond open voor Kaapverdiaanse en Guinese migranten in Nederland, en MKB-ers uit zowel Nederland als uit Kaapverdië en Guinee Bissau met interesse om te investeren in Toerisme en/of Voedsel productie en verwerking .

Programma:

19/10    Training schrijf je ondernemersplan SWOT en PESTLE bij ADEI, Praia en excursie over Plateau

20/10     Workshop bereiding traditionele West Afrikaanse Ontbijt en training Hotelmanagement te EHTCV te Praia

21/10     Workshop traditionele sap en jam productie en vleeswaren conserveren bij IEFP te S. Jorge.

22/10     Excursies naar agrotoeristische projecten op het eiland Santiago

23/10     Bezoek aan Casa de Cidadao, Ministerie van Communidades , Ministerie van Landbouw en Cabo Verde Investimentos,

Daarna vertrok elke deelnemer naar haar of zijn plaats waar de onderneming gepland is .Locale adviseurs ontvangen de toekomstige ondernemers en investeerders en begeleiden hen drie dagen met het marktonderzoek en leggen van contacten.

Meer interesse stuur een mail naar:  info@bonsnegocios.nl

 

Emigratiebeurs

7 en 8 Februari 2015
7 en 8 Februari 2015

Ook dit jaar stonden wij op emigratie beurs in Houten met expertise uit Angola, Brazil , Cabo Verde en Guinee Bissau.

8 Januari Nieuwjaarsbijeenkomt i.s.m. IOM TRQN III

BOAS FESTAS!
BOAS FESTAS!

8 Januari organiseerde Bons Negocios! een bijeenkomst ter gelegenheid van het nieuwe jaar.

I.s.m. IOM werd om oproep gedaan voor de laatste ronde uitzendingen van Kaapverdische Professionals naar Kaapverdië voor het TRQN III programma. Ook was er we een verslag van de missie naar Guinee Bissau en Kaapverdie. Er werd afgesloten met een nieuwjaarsborrel.

Kansen in de land- en tuinbouw op Kaapverdie

De teelt van sla in kassen
De teelt van sla in kassen

Download nu op de link hieronder de nieuwste gids betreft kansen in de land- en tuinbouw op de Kaapverdische eilanden.

http://senegal.nlambassade.org/binaries/content/assets/postenweb/s/senegal/nederlandse-ambassade-in-dakar/agrogids-versie-13-10-14.pdf

 

Succesvolle missie naar Guinee Bissau

Bissau, 13-18 oktober 2014 organiseerde Bons Negocios! een missie voor migranten naar Guinee Bissau. Zij werden ondersteund door de Nederlandse Ambassade warm ontvangen op de diverse ministeries en op het Nederlandse Consulaat. Guinee Bissau staat open voor en ondersteunt terugkerende migranten. Het land biedt vele mogelijkheden tot investeren. Maak een afspraak met onze adviseur Addie Bom voor meer info via addie@bonsnegocios.nl .

Nieuws van Bons Negocios!

Opening ondernemersplein
Opening ondernemersplein

 

Tijdelijk werken op een project in Kaapverdie, doe het nu en ontvang 1600 Euro per maand!

 

Via het IOM zijn er  bijna 50 plaatsen voor een leuke tijdelijke baan in Kaapverdie. Op lopende projecten in het linker menu en lees meer over TRQN III.

 
 

Ondernemersplein KVK

 

 Op 25 september jl. werd het allereerste fysieke Ondernemersplein van Nederland met een officiele ceremoni geopend. Naast ondernemersplein.nl is het Ondernemersplein dé plek voor ondernemers om alle zaken met de overheid te regelen en alle vragen beantwoord te krijgen. Evi Simoes was namens Bons Negocios! aanwezig.
Het verschil met de vroegere gang van zaken (bij de KvK) is dat er een constante samenwerking is tussen verschillende publieke partners, het Ondernemersplein veel toegankelijker is voor ondernemers en ondernemers niet eerst een afspraak hoeven te maken om zaken geregeld te krijgen. Kortom: het Ondernemersplein maakt ondernemen gemakkelijker!
Overige activiteiten: 
 

 

 

Angola: 

 

Voor Angolezen in Nederland die terugwillen naar Angola zijn er talloze job opportunities. Kijk daarvoor naar de videoboodschap in de tab lopende projecten in het linker menu.   

 

Sao Tomé en Principe:

 

Pieter van Welzen consul voor STP in Nederland publiceerde de lijst met actiepunten op deze eilanden. In de lijst lopende projecten kunt u deze vinden. Er wordt metname gezocht naar organisaties en bedrijven die willen participerenin de ontwikkeling van dit land. 

 

Coaching:  

 

Wilt u starten met ondernemen of zakendoen in een Portugeessprekend land in Afrka of Brazilië dan kunt u via de mail een afspraak maken met een van onze adviseur voor een of meerdere coachingsgesprekken. Uw eigen bijdrage is 37,50 per uur. Coachingsgesprekken zijn in Rotterdam of in Haarlem. Interesse? Mail ons via info@bonsnegocios.nl