BONS NEGOCIOS!

ANGOLA BUSINESS

Let op voor deze interessante aanbieding van ANGO TOURS

 

ANGO Tours  3 maart tot 11 maart 2017

 

Een unieke zakelijke ontdekkingsreis voor ondernemers en bedrijven, die een eerste basis willen leggen voor hun bedrijfsactiviteiten in Angola!

Angola biedt kansrijke mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven binnen bijna alle sectoren. De Angolese overheid heeft als hoofddoelstelling de verbreding van de economie en streeft naar diversificatie van haar lokale economie. Angola wil de invoer van producten grotendeels minimaliseren en de economie meer en meer zelfvoorzienend maken.
Nederlandse bedrijven beschikken over waardevolle kennis en kunde om daarbij te helpen.
Initiatieven vanuit Nederlandse ondernemers en bedrijven worden dan ook verwelkomd, als ook gestimuleerd binnen de aandachtsectoren Landbouw en visserij, Industrie, Bouw- constructie en onderhoud, Toerisme, Transport en logistiek.

DISCOVERY TOURS

Een zakelijke ontdekkingsreis met een vleugje cultuur en historie!

In deze reis gaat u in gesprek met potentiele zakenpartners, relevante instanties en overheden. U verzamelt waardevolle informatie over de marktkansen, regelgeving en voorwaarden binnen uw bedrijfssector. U ervaart en leert over de rijke cultuur van Angola, de geschiedenis en zakelijke omgang in Angola. Luanda biedt een interessante mix van oude Portugese architectuur, rijke historie, indrukwekkende koloniale gebouwen en heeft een ambitieuze jonge levendige bevolking.

De Angola Business Discovery Tour zal deels collectief en deels individueel plaatsvinden. In deze reis legt u een duurzame basis voor uw toekomstige bedrijfsactiviteiten in Angola!

Bent u geïnteresseerd om samen met ons de mogelijkheden in Angola te verkennen? Neem dan contact op met ANGO Tours. ANGO Tours is onderdeel van Visa Angola Service.

ANGO Tours
E-mail: info@visaangolaservice.com
Tel: 071-5799690

 

Geslaagde seminars creatieve industrie Kaapverdië

Seminar in Mindelo
Seminar in Mindelo

Bons Negocios! heeft samen met de creatieve organisatie Liber Artista van 15 tot en met 18 november jongsleden een vent met seminars en excursies voor de creatieve industrie in Kaapverdië georganiseerd. Bons Negocios! en haar twee Kaapverdische counterparts Adei, het agentschap voor kleine en middelgrote ondernemers, en het ministerie van Buitenlandse Handel en Migratie is al 12 jaar actief in business development. Zij is daarbij gericht op de rol van de Kaapverdische diaspora en MKB uit Nederland in de ontwikkeling van Kaapverdië.

Het belang van de creatieve industrie in Kaapverdië is veel hoger dan waar dan ook in deze regio, 12% van de bevolking ten opzichte van slechts 2% in de rest van de wereld heeft een baan in de sector. Om deze reden werden Nederlandse specialisten uitgenodigd met het doel het versterken van de samenwerking tussen Nederlandse en Kaapverdische kunstenaars en creatieve ondernemers. Tevens werd naar manieren gezocht om deze sector een betere toegang tot de internationale markt te geven. In totaal trok dit programma meer dan 50 deelnemers.

Op waren de 15e en 16e 3 seminars georganiseerd in Mindelo op het eiland Sao Vicente bekend om zijn muziekfestivals en een toeristische hub naar het eiland Santo Antao en San Nicolau. De deelnemers werden door Pieter Kerpel en Aritides Brito over nieuwe technologieën zoals podium bouw, elektronische muziek componeren en pyrotechniek getraind. Caroline de Greeff informeerde hen over hoe de lokale festivals en culturele evenement toegankelijker voor westerse toeristen kunnen worden. Ze gaf de deelnemers kennis over internationale trends en kansen. Belangrijke ontwikkelingen zijn culturele reizen en sociaal toerisme.

Op woensdag volgende een gelijk aantal deelnemers een eendaagse cursus creatief ondernemerschap voor stedelijke transformatie. Alice Fortes van de Alliantie West Kruiskade nam de deelnemers mee in de stad Mindelo om te leren hoe je een verlaten wijk kunt veranderen in een trendy wijk met culturele activiteiten en creatieve industrie. Samen met een consultant van ADEI werden de ideeën omgezet in een canvas business model en communicatie plan.

De donderdag waren er 26 deelnemers voor een excursie naar 3 projecten op het eiland Santiago bij. Als eerste werd een community development project voor cultureel toerisme in Atras das Montes bezocht. De lokale NGO OMCV, die wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Ambassade in Dakar, bevordert de bouw keramiek en textiel galeries en zo het inkomen van de lokale vrouwen. In Tarafal werd de Santiago Lounge een plaats voor toeristische en culturele evenementen gerund door twee teruggekeerde migranten uit Nederland bezocht. Als laatste Di Terra, een atelier voor traditionele zeep en handwerk, dat ook een project uitgevoerd door de diaspora is. Dit project was een goed voorbeeld van het resultaat van Nederlandse informele investeerders in community development.

De 4e dag in de hoofdstad Praia kon men deelnemen aan een bezoek aan game-ontwikkelaars, het ministerie van cultuur en creatieve industrie en ten slotte de FIC, de internationale vakbeurs van Kaapverdië. De laatste dag was om de kennis gedeeld en mogelijkheden gezien voor de sector te evalueren. Kaapverdische creatieve ondernemers maakten nieuwe verbindingen met Nederlandse professionals en investeerders in de creatieve industrie en onderzochten mogelijke samenwerking. Links werden gemaakt naar programma's, stages en financiële instellingen en fondsen. Sommige conclusies werden gemaakt, het belangrijkste is om te investeren in de community development op een duurzame en rendabele manier. In de tweede plaats het verbeteren van de communicatie en marketing van producten van de creatieve industrie en het toerisme daarbij te betrekken. Met zo veel creatieve mensen en kunstenaars kan Kaapverdië zich ontwikkelen als de Culturele Hoofdstad van West-Afrika, een plaats voor duurzaam en cultureel toerisme en bedrijfsleven.

Nu ook Doing Business in Cape Verde gratis op te vragen

Bons Negoicios! heeft van alle portugeeessprekende landen in Afrika en over Brazilië handige gidsen waarin u allerlei zaken kunt lezen die van belang zijn bij het opstarten van uw onderneming.

Kijk op de Landen pagina en bestel de gids via info@bonsnegocios.nl

 

 

Emigratiebeurs 2016

 13 en 14 Februari 2016 kon u Bons Negocios! wederom vinden op de emigratiebeurs te Houten.

Locale overheid (gemeenten en provincies), financieel specialisten, adviseurs, cultuur- en taalinstituten, ontwikkelingsorganisaties, aanbieders bedrijfsonroerendgoed en projectontwikkelaars boden kansen aan de ondernemer die letterlijk de grenzen van zijn ondernemerschap wil verleggen.
Over investeren, uitbreiden, ondernemen of vestigen. Met vele mogelijkheden in het buitenland voor de ondernemer en zijn bedrijf. Met stappenplan en persoonlijk advies.

Geslaagde Cursus Agroturismo

Deelnemers werden gecertifieerd op de Hotelschool
Deelnemers werden gecertifieerd op de Hotelschool

Deelnemers: super interessant!

 

Dit najaar organiseerde Bons Negocios! in Kaapverdie voor het eerst in samenwerking met ADEI , de Hotelschool en het centrum voor voedsel verwerking een "Summer school" .

Het programma bestond uit een week intensieve training rondom de thema's duurzaam toerisme , voedsel verwerking en ondernemerschap gevolgd door een week van individuele begeleiding en marktonderzoek.

Het programma stond open voor Kaapverdiaanse en Guinese migranten in Nederland, en MKB-ers uit zowel Nederland als uit Kaapverdië en Guinee Bissau met interesse om te investeren in Toerisme en/of Voedsel productie en verwerking .

Programma:

19/10    Training schrijf je ondernemersplan SWOT en PESTLE bij ADEI, Praia en excursie over Plateau

20/10     Workshop bereiding traditionele West Afrikaanse Ontbijt en training Hotelmanagement te EHTCV te Praia

21/10     Workshop traditionele sap en jam productie en vleeswaren conserveren bij IEFP te S. Jorge.

22/10     Excursies naar agrotoeristische projecten op het eiland Santiago

23/10     Bezoek aan Casa de Cidadao, Ministerie van Communidades , Ministerie van Landbouw en Cabo Verde Investimentos,

Daarna vertrok elke deelnemer naar haar of zijn plaats waar de onderneming gepland is .Locale adviseurs ontvangen de toekomstige ondernemers en investeerders en begeleiden hen drie dagen met het marktonderzoek en leggen van contacten.

Meer interesse stuur een mail naar:  info@bonsnegocios.nl

 

Succesvolle missie naar Guinee Bissau

Bissau, 13-18 oktober 2014 organiseerde Bons Negocios! een missie voor migranten naar Guinee Bissau. Zij werden ondersteund door de Nederlandse Ambassade warm ontvangen op de diverse ministeries en op het Nederlandse Consulaat. Guinee Bissau staat open voor en ondersteunt terugkerende migranten. Het land biedt vele mogelijkheden tot investeren. Maak een afspraak met onze adviseur Addie Bom voor meer info via addie@bonsnegocios.nl .

Bons Negocios!

 

Sao Tomé en Principe:

 

Pieter van Welzen consul voor STP in Nederland publiceerde de lijst met actiepunten op deze eilanden. In de lijst lopende projecten kunt u deze vinden. Er wordt metname gezocht naar organisaties en bedrijven die willen participerenin de ontwikkeling van dit land. 

 

Coaching:  

 

Wilt u starten met ondernemen of zakendoen in een Portugeessprekend land in Afrka of Brazilië dan kunt u via de mail een afspraak maken met een van onze adviseur voor een of meerdere coachingsgesprekken. Uw eigen bijdrage is 37,50 per uur. Coachingsgesprekken zijn in Rotterdam of in Haarlem. Interesse? Mail ons via info@bonsnegocios.nl