BONS NEGOCIOS!

Banjul, Bissau en Conakry

Cashew uit West Afrika
Cashew uit West Afrika

Bons Negocios! is voornemens een missie voor te bereiden voor migranten uit drie landen van West Africa waar na een periode van onstabiliteit de zaken weer vooruit lijken te gaan.

De bedoeling is na een uitgebereid veld onderzoek deelnemers te werven onder, mkb-ers, migranten, hun partners en terugkerende asielzoekers. Met de ervaring die wij eerder opdeden in Angola en Guinee Bissau denk Bons Negocios! een goed startpunt te kunnen creerenen voor start ups in deze landen.  Daarvoor wil zij samenwerken met Refive.

Samenwerking met Refive

Cashew uit West Afrika

Al jaren zijn Refive en Bons Negocios actief met business development in opkomende economiën. Dit voorjaar is besloten samen op te trekken in 3 landen van West Afrika.

Gambia, Guinee Bissau en Guinee. Refive heeft veel ervaring in met name Irak, Iran, Afganistan en Angola en doet klussen voor diverse overheden en ngo's in Nederland en de genoemde landen. Zie ook Refive.eu

Bliksem bezoek aan NABC Sao Tomé en Principe

Klik op de afbeelding voor NABC link
Klik op de afbeelding voor NABC link

De NABC organiseerde eind februari een bliksem meeting over de huidige ontwikkelingen op Sao Tomé en Pirncipe.

Names Bons Negocios was Addie Bom aanwezig. Daar heeft hij o.a. met de 1e minister Trovoada gesproken.

De regering van Sao Tomé en Principe heeft een ambitieus plan ontwikkeld. Voor meer daarover klik op de afbeelding.  U kunt ook meer info opvragen bij addie@bonsnegocios.nl of bij het consulaat op deze link.

Emigratiebeurs Houten

De EmigratieBeurs

Op de EmigratieBeurs staan ruim 165 binnen- en buitenlandse exposanten en is er een uitgebreid programma met (gratis) presentaties. Wij stonden er alweer voor de 4e keer.
De indeling van de beurs is thematisch, dit jaar is Angola het thema op onze stand.

Door diverse exposanten worden vacatures aangeboden,  voor een overzicht van banen in Afrika kijk je op: Jobnet Afrika

Bekijk onze stand!

Veel nieuwe leads.....

ANGOLA BUSINESS

Let op voor deze interessante aanbieding van ANGO TOURS

 

ANGO Tours  3 maart tot 11 maart 2017

 

Een unieke zakelijke ontdekkingsreis voor ondernemers en bedrijven, die een eerste basis willen leggen voor hun bedrijfsactiviteiten in Angola!

Angola biedt kansrijke mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven binnen bijna alle sectoren. De Angolese overheid heeft als hoofddoelstelling de verbreding van de economie en streeft naar diversificatie van haar lokale economie. Angola wil de invoer van producten grotendeels minimaliseren en de economie meer en meer zelfvoorzienend maken.
Nederlandse bedrijven beschikken over waardevolle kennis en kunde om daarbij te helpen.
Initiatieven vanuit Nederlandse ondernemers en bedrijven worden dan ook verwelkomd, als ook gestimuleerd binnen de aandachtsectoren Landbouw en visserij, Industrie, Bouw- constructie en onderhoud, Toerisme, Transport en logistiek.

DISCOVERY TOURS

Een zakelijke ontdekkingsreis met een vleugje cultuur en historie!

In deze reis gaat u in gesprek met potentiele zakenpartners, relevante instanties en overheden. U verzamelt waardevolle informatie over de marktkansen, regelgeving en voorwaarden binnen uw bedrijfssector. U ervaart en leert over de rijke cultuur van Angola, de geschiedenis en zakelijke omgang in Angola. Luanda biedt een interessante mix van oude Portugese architectuur, rijke historie, indrukwekkende koloniale gebouwen en heeft een ambitieuze jonge levendige bevolking.

De Angola Business Discovery Tour zal deels collectief en deels individueel plaatsvinden. In deze reis legt u een duurzame basis voor uw toekomstige bedrijfsactiviteiten in Angola!

Bent u geïnteresseerd om samen met ons de mogelijkheden in Angola te verkennen? Neem dan contact op met ANGO Tours. ANGO Tours is onderdeel van Visa Angola Service.

ANGO Tours
E-mail: info@visaangolaservice.com
Tel: 071-5799690

 

Geslaagde seminars creatieve industrie Kaapverdië

Seminar in Mindelo
Seminar in Mindelo

Bons Negocios! heeft samen met de creatieve organisatie Liber Artista van 15 tot en met 18 november jongsleden een vent met seminars en excursies voor de creatieve industrie in Kaapverdië georganiseerd. Bons Negocios! en haar twee Kaapverdische counterparts Adei, het agentschap voor kleine en middelgrote ondernemers, en het ministerie van Buitenlandse Handel en Migratie is al 12 jaar actief in business development. Zij is daarbij gericht op de rol van de Kaapverdische diaspora en MKB uit Nederland in de ontwikkeling van Kaapverdië.

Het belang van de creatieve industrie in Kaapverdië is veel hoger dan waar dan ook in deze regio, 12% van de bevolking ten opzichte van slechts 2% in de rest van de wereld heeft een baan in de sector. Om deze reden werden Nederlandse specialisten uitgenodigd met het doel het versterken van de samenwerking tussen Nederlandse en Kaapverdische kunstenaars en creatieve ondernemers. Tevens werd naar manieren gezocht om deze sector een betere toegang tot de internationale markt te geven. In totaal trok dit programma meer dan 50 deelnemers.

Op waren de 15e en 16e 3 seminars georganiseerd in Mindelo op het eiland Sao Vicente bekend om zijn muziekfestivals en een toeristische hub naar het eiland Santo Antao en San Nicolau. De deelnemers werden door Pieter Kerpel en Aritides Brito over nieuwe technologieën zoals podium bouw, elektronische muziek componeren en pyrotechniek getraind. Caroline de Greeff informeerde hen over hoe de lokale festivals en culturele evenement toegankelijker voor westerse toeristen kunnen worden. Ze gaf de deelnemers kennis over internationale trends en kansen. Belangrijke ontwikkelingen zijn culturele reizen en sociaal toerisme.

Op woensdag volgende een gelijk aantal deelnemers een eendaagse cursus creatief ondernemerschap voor stedelijke transformatie. Alice Fortes van de Alliantie West Kruiskade nam de deelnemers mee in de stad Mindelo om te leren hoe je een verlaten wijk kunt veranderen in een trendy wijk met culturele activiteiten en creatieve industrie. Samen met een consultant van ADEI werden de ideeën omgezet in een canvas business model en communicatie plan.

De donderdag waren er 26 deelnemers voor een excursie naar 3 projecten op het eiland Santiago bij. Als eerste werd een community development project voor cultureel toerisme in Atras das Montes bezocht. De lokale NGO OMCV, die wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Ambassade in Dakar, bevordert de bouw keramiek en textiel galeries en zo het inkomen van de lokale vrouwen. In Tarafal werd de Santiago Lounge een plaats voor toeristische en culturele evenementen gerund door twee teruggekeerde migranten uit Nederland bezocht. Als laatste Di Terra, een atelier voor traditionele zeep en handwerk, dat ook een project uitgevoerd door de diaspora is. Dit project was een goed voorbeeld van het resultaat van Nederlandse informele investeerders in community development.

De 4e dag in de hoofdstad Praia kon men deelnemen aan een bezoek aan game-ontwikkelaars, het ministerie van cultuur en creatieve industrie en ten slotte de FIC, de internationale vakbeurs van Kaapverdië. De laatste dag was om de kennis gedeeld en mogelijkheden gezien voor de sector te evalueren. Kaapverdische creatieve ondernemers maakten nieuwe verbindingen met Nederlandse professionals en investeerders in de creatieve industrie en onderzochten mogelijke samenwerking. Links werden gemaakt naar programma's, stages en financiële instellingen en fondsen. Sommige conclusies werden gemaakt, het belangrijkste is om te investeren in de community development op een duurzame en rendabele manier. In de tweede plaats het verbeteren van de communicatie en marketing van producten van de creatieve industrie en het toerisme daarbij te betrekken. Met zo veel creatieve mensen en kunstenaars kan Kaapverdië zich ontwikkelen als de Culturele Hoofdstad van West-Afrika, een plaats voor duurzaam en cultureel toerisme en bedrijfsleven.