BONS NEGOCIOS!

6 Workshops Creatieve Industrie Kaapverdie in November

6 Workshops Creatieve Industrie Kaapverdie in November

Bons Negocios! organiseert samen met Liber Artista 6 workshops in Mindelo en Praia op 15,16,17 en 18 November.

Samen met locale instanties als ADEI, Ministerie van Communidades, Ministerie van Cultuur, de kamers van koophandel en Cabo Verde Investimentos en dankzij de ondersteuning van de RVO Nederland is het volgende progamma samengesteld:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 November   Workshop Organisatie van Internationale Festivals m.m.v. Roel Kerpel (int stage builder)

Mindelo            Workshop Cultureel Toerisme m.m.v. Caroline de Greeff  (Fair2)

16 November  Workshop hoe start ik een creatieve onderneming in Kaapverdié m.m.v. ADEI consultants 

Mindelo

17 November   Tour over het eiland Santiago op bezoek bij creatieve bedrijven en producten van traditionele producten

Praia                m.m.v Consultants van de ministeries van Communidades en Cultuur

18 November    Bezoek aan de FIC, de internationale trade fair van Kaapverdië

Praia                Workshop investeren in de creatieve sector m.m.v. Cabo Verde Investimentos

 

Op 19 oktober geven we een voorlichtingsbijeenkomst om 18 uur bij Alternativa Galeria te Mindelo.

Op 27 oktober doen dat zelfde bij St Every One in Rotterdam.

 

Deelname aan de workshops is gratis maar u moet zich wel van te voren aanmelden het is voor beperkt aantal deelnemers. Ook de voorlichtingsbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken na aanmelding.

Aanmelden kan via:  info@bonsnegocios.nl

Op verzoek sturen wij u het gehele programma.

 

Zomer 2016 in het teken van creatief ondernemen.

Zomer 2016 in het teken van creatief ondernemen.

Samen met Liber Artista organiseerde Bons Negocios! twee avonden rondom het thema Creatief Ondernemen in Kaapverdië. De eerste bijeenkomst  30 juni  waren we te gast bij Stichting Everyone in Spangen. De tweede keer,  8 augustus waren we in het oude Avanco complex hartje Delfshaven. In totaal 50 mensen waren geinteresseerd. Thema's die aan bod kwamen waren o.a. de ideeen om een misie te organiseren rondom dit thema en voor de export van Kaapverdiaanse Artesenato naar Nederland en electronische hardware en software van musicproduction naar Kaapverdië toe. Ook veel belangstelling in fashion en design.

Mindelo

FEST!
FEST!

Bons Negocios! werkt sinds deze zomer met Liber Artista. Dit op het gebied van Creatief Ondernemen. Liber Artista organiseert dit najaar Underground Mindelo Fest in S Vicente, Kaapverdië dit najaar. Meer informatie daarover op facebook

undergroundmindelofest

Kleine subsidies beschikbaar voor CV RGB en STP

FEST!
Subsidies nu aanvragen!

De Australiaanse Ambassade in Lissabon heeft een eenvoudig subsidie programma open gesteld voor armoede bestrijdingsprojectjes tot 8000 € in Guinee Bissau , Kaapverdië en Sao Tomé en Principe. Aanvragen dienden voor 21 augustus a.s ingediend zijn. Meer info op de betreffende websites:

 

 

 

Nu ook Doing Business in Cape Verde gratis op te vragen

Bons Negoicios! heeft van alle portugeeessprekende landen in Afrika en over Brazilië handige gidsen waarin u allerlei zaken kunt lezen die van belang zijn bij het opstarten van uw onderneming.

Kijk op de Landen pagina en bestel de gids via info@bonsnegocios.nl

 

 

Emigratiebeurs 2016

 13 en 14 Februari 2016 kon u Bons Negocios! wederom vinden op de emigratiebeurs te Houten.

Locale overheid (gemeenten en provincies), financieel specialisten, adviseurs, cultuur- en taalinstituten, ontwikkelingsorganisaties, aanbieders bedrijfsonroerendgoed en projectontwikkelaars boden kansen aan de ondernemer die letterlijk de grenzen van zijn ondernemerschap wil verleggen.
Over investeren, uitbreiden, ondernemen of vestigen. Met vele mogelijkheden in het buitenland voor de ondernemer en zijn bedrijf. Met stappenplan en persoonlijk advies.

Voorlichtings- en Informatieavond Guinee-Bissau

Missie RGB 2014
Missie RGB 2014

Woensdag 9 december j.l.  organiseerde Bons Negocios! een  voorlichtings- en informatie avond voor ALLE Guinee-Bissauers die in Nederland en omringende landen wonen en zeer zeker bestemd voor ‘Migranten’ uit Guine-Bissau en hun mogelijke Partners uit het MKB in Nederland die plannen hebben voor Projecten en Investeringen in Guine-Bissau. Het  programma  betsond uit:

  • Verslagen van eerdere starters missies
  • Informatie over eerder opgerichte ondernemingen
  • Ervaringen van eerder vertrokken Migranten
  • Presentatie “Hoe kan ik mijn onderneming in Guiné-Bissau starten”

De presentatie is op te vragen via addie@bonsnegocios.nl

Resultaten onderzoek starten in Kaapverdië

Missie RGB 2014
https://www.facebook.com/events/1193293877354416/

During the months of November 2015 to April 2016 Bons Negocios! Interviewed 29 participants of orientations programs for Capeverdian Diaspora in the Netherlands who liked to open up a business in Cape Verde.

The interview were taken person to person and by an online survey tool. The aims of the interview was to improve the services rendered by Bons Negocios! and its local counterparts but also to assist those entrepreneurs who are still in doubt to make the right decisions and the proper inquiries before the start.

The resultants can be obtained by a request via:

info@bonsnegocios.nl

Geslaagde Cursus Agroturismo

Deelnemers werden gecertifieerd op de Hotelschool
Deelnemers werden gecertifieerd op de Hotelschool

Deelnemers: super interessant!

 

Dit najaar organiseerde Bons Negocios! in Kaapverdie voor het eerst in samenwerking met ADEI , de Hotelschool en het centrum voor voedsel verwerking een "Summer school" .

Het programma bestond uit een week intensieve training rondom de thema's duurzaam toerisme , voedsel verwerking en ondernemerschap gevolgd door een week van individuele begeleiding en marktonderzoek.

Het programma stond open voor Kaapverdiaanse en Guinese migranten in Nederland, en MKB-ers uit zowel Nederland als uit Kaapverdië en Guinee Bissau met interesse om te investeren in Toerisme en/of Voedsel productie en verwerking .

Programma:

19/10    Training schrijf je ondernemersplan SWOT en PESTLE bij ADEI, Praia en excursie over Plateau

20/10     Workshop bereiding traditionele West Afrikaanse Ontbijt en training Hotelmanagement te EHTCV te Praia

21/10     Workshop traditionele sap en jam productie en vleeswaren conserveren bij IEFP te S. Jorge.

22/10     Excursies naar agrotoeristische projecten op het eiland Santiago

23/10     Bezoek aan Casa de Cidadao, Ministerie van Communidades , Ministerie van Landbouw en Cabo Verde Investimentos,

Daarna vertrok elke deelnemer naar haar of zijn plaats waar de onderneming gepland is .Locale adviseurs ontvangen de toekomstige ondernemers en investeerders en begeleiden hen drie dagen met het marktonderzoek en leggen van contacten.

Meer interesse stuur een mail naar:  info@bonsnegocios.nl

 

Succesvolle missie naar Guinee Bissau

Bissau, 13-18 oktober 2014 organiseerde Bons Negocios! een missie voor migranten naar Guinee Bissau. Zij werden ondersteund door de Nederlandse Ambassade warm ontvangen op de diverse ministeries en op het Nederlandse Consulaat. Guinee Bissau staat open voor en ondersteunt terugkerende migranten. Het land biedt vele mogelijkheden tot investeren. Maak een afspraak met onze adviseur Addie Bom voor meer info via addie@bonsnegocios.nl .

Bons Negocios!

 

Sao Tomé en Principe:

 

Pieter van Welzen consul voor STP in Nederland publiceerde de lijst met actiepunten op deze eilanden. In de lijst lopende projecten kunt u deze vinden. Er wordt metname gezocht naar organisaties en bedrijven die willen participerenin de ontwikkeling van dit land. 

 

Coaching:  

 

Wilt u starten met ondernemen of zakendoen in een Portugeessprekend land in Afrka of Brazilië dan kunt u via de mail een afspraak maken met een van onze adviseur voor een of meerdere coachingsgesprekken. Uw eigen bijdrage is 37,50 per uur. Coachingsgesprekken zijn in Rotterdam of in Haarlem. Interesse? Mail ons via info@bonsnegocios.nl