BONS NEGOCIOS!

Missie Creative Industry Cape Verde

 

15 October Mission on Creative Industry Cape Verde
Bons Negocios! is voornemens met haar partners een missie te organiseren naar Kaapverdië voor alle starters, zzp-ers en artiesten in deze sector. Een programma van 2 weken verdeeld over de eilanden Santiago, S Vincente en S Antao waarin de deelnemers worden gekoppeld aan lokale designers, muzikanten en producers. Als doel het delen van kennis en ideeën en business start ups...
Heb je interesse stuur ons een mail info@bonsnegocios.nl

Gratis landen informatie

Bons Negoicios! heeft van alle portugeeessprekende landen in Afrika en over Brazilië handige gidsen waarin u allerlei zaken kunt lezen die van belang zijn bij het opstarten van uw onderneming.

Kijk op de Landen pagina en bestel de gids via info@bonsnegocios.nl

 

 

Emigratiebeurs 2016

 13 en 14 Februari 2016 kon u Bons Negocios! wederom vinden op de emigratiebeurs te Houten.

Locale overheid (gemeenten en provincies), financieel specialisten, adviseurs, cultuur- en taalinstituten, ontwikkelingsorganisaties, aanbieders bedrijfsonroerendgoed en projectontwikkelaars boden kansen aan de ondernemer die letterlijk de grenzen van zijn ondernemerschap wil verleggen.
Over investeren, uitbreiden, ondernemen of vestigen. Met vele mogelijkheden in het buitenland voor de ondernemer en zijn bedrijf. Met stappenplan en persoonlijk advies.

Voorlichtings- en Informatieavond Guinee-Bissau

Missie RGB 2014
Missie RGB 2014

De voorlichtings- en informatie avond is voor ALLE Guinee-Bissauers die in Nederland en omringende landen wonen en zeer zeker bestemd voor ‘Migranten’ uit Guine-Bissau en hun mogelijke Partners uit het MKB in Nederland die plannen hebben voor Projecten en Investeringen in Guine-Bissau.

 

Avond programma :

  • Verslagen van eerdere starters missies
  • Informatie over eerder opgerichte ondernemingen
  • Ervaringen van eerder vertrokken Migranten
  • Presentatie “Hoe kan ik mijn onderneming in Guiné-Bissau starten”
  • Uitwisseling en kennismaking met ondernemers en Migranten

 

Datum :          Woensdag 9 Dec. 2015

 

Locatie :         van Lennepstraat 280, Spangen Rotterdam

 

Aanvang:      19.30 uur

Reunie Cursus Agro Toerisme "Mindelo Underground"

Missie RGB 2014
https://www.facebook.com/events/1193293877354416/

Een aantal deelnemers aan de cursus Agro Toerisme die Bons Negocios! organiseerde in Kaapverdië en Guinee Bissau dit jaar zullen aanwezig zijn op Mindelo Underground 20 November 2015 van 16:00-02:00h.

Wilt u hen zien en spreken kom dan ook naar dit event in de Aloha Bar Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam.

 

Geslaagde Cursus Agroturismo

Deelnemers werden gecertifieerd op de Hotelschool
Deelnemers werden gecertifieerd op de Hotelschool

Deelnemers: super interessant!

 

Dit najaar organiseerde Bons Negocios! in Kaapverdie voor het eerst in samenwerking met ADEI , de Hotelschool en het centrum voor voedsel verwerking een "Summer school" .

Het programma bestond uit een week intensieve training rondom de thema's duurzaam toerisme , voedsel verwerking en ondernemerschap gevolgd door een week van individuele begeleiding en marktonderzoek.

Het programma stond open voor Kaapverdiaanse en Guinese migranten in Nederland, en MKB-ers uit zowel Nederland als uit Kaapverdië en Guinee Bissau met interesse om te investeren in Toerisme en/of Voedsel productie en verwerking .

Programma:

19/10    Training schrijf je ondernemersplan SWOT en PESTLE bij ADEI, Praia en excursie over Plateau

20/10     Workshop bereiding traditionele West Afrikaanse Ontbijt en training Hotelmanagement te EHTCV te Praia

21/10     Workshop traditionele sap en jam productie en vleeswaren conserveren bij IEFP te S. Jorge.

22/10     Excursies naar agrotoeristische projecten op het eiland Santiago

23/10     Bezoek aan Casa de Cidadao, Ministerie van Communidades , Ministerie van Landbouw en Cabo Verde Investimentos,

Daarna vertrok elke deelnemer naar haar of zijn plaats waar de onderneming gepland is .Locale adviseurs ontvangen de toekomstige ondernemers en investeerders en begeleiden hen drie dagen met het marktonderzoek en leggen van contacten.

Meer interesse stuur een mail naar:  info@bonsnegocios.nl

 

Succesvolle missie naar Guinee Bissau

Bissau, 13-18 oktober 2014 organiseerde Bons Negocios! een missie voor migranten naar Guinee Bissau. Zij werden ondersteund door de Nederlandse Ambassade warm ontvangen op de diverse ministeries en op het Nederlandse Consulaat. Guinee Bissau staat open voor en ondersteunt terugkerende migranten. Het land biedt vele mogelijkheden tot investeren. Maak een afspraak met onze adviseur Addie Bom voor meer info via addie@bonsnegocios.nl .

Bons Negocios!

 

Sao Tomé en Principe:

 

Pieter van Welzen consul voor STP in Nederland publiceerde de lijst met actiepunten op deze eilanden. In de lijst lopende projecten kunt u deze vinden. Er wordt metname gezocht naar organisaties en bedrijven die willen participerenin de ontwikkeling van dit land. 

 

Coaching:  

 

Wilt u starten met ondernemen of zakendoen in een Portugeessprekend land in Afrka of Brazilië dan kunt u via de mail een afspraak maken met een van onze adviseur voor een of meerdere coachingsgesprekken. Uw eigen bijdrage is 37,50 per uur. Coachingsgesprekken zijn in Rotterdam of in Haarlem. Interesse? Mail ons via info@bonsnegocios.nl